Arcplasztika

Az emberi arc harmóniájában, megjelenésében igen sokat jelent a tekintet, a szem, és az azt körülvevő arcbőr állapota. Ezzel a szépségsebészeti beavatkozással lehet javítani az arc megjelenésén a korához képest. Az idő, a gravitáció, a napsütés és a hétköznapi stressz is hatással van az arcbőrre, mély ráncok jelennek meg a száj szélén, a pofa megereszkedik, és ráncossá válik, zsírlerakódások jelennek meg a nyakon. Az arcplasztika ellensúlyozza ezeket a problémákat zsíreltávolítással, bőr- és izomfeszesítéssel, frissebb és fiatalosabb kinézetet kölcsönöz.

A műtét után, a páciensek akár 10-15 évvel fiatalabbnak is kinézhetnek. Általában azok a páciensek vállalnak arcplasztikai beavatkozást, akik 40-es, 50-es és 60-as éveikben járnak, de még a 70-esek és 80-asok műtétei is sikeresek. Arcplasztikával javíthatunk az öregedés jelein, mint az arcbőr megereszkedése és az orr, valamint száj körüli ráncosodás. Az arcplasztika elsődlegesen nem a ráncok elleni kezelés. Az arcplasztikai műtét során ejtett metszés hege szinte láthatatlan. A műtéti heg a fül előtti — természetes redőben fut, hátrakanyarodva a fül mögé. 

Általánosságban elmondható a műtétekről, hogy a gondos utókezelés rendkívül fontos. A műtétek egy részénél antibiotikus profilaxist alkalmazunk és megfelelő véralvadásgátló szer adásával antithrombotikus profilaxist. A műtét utáni sebkezelés fontos eleme a pontosan meghatározott kötéscserék rendje, a műtéti seb megóvása víztől, fizikai behatásoktól. Mindenkinek minden esetben személyre szabottan.

Pontos és részletes felvilágosítást adunk a műtét várható eredményéről, műtéti módszerről, várható szövődményekről illetve a műtéti elő- és utókezelésről.