Mellnagyobbítás

A leggyakrabban végzett plasztikai sebészeti beavatkozás a szilikon implantátummal történő mellnagyobbítás. A szépnek tartott mellek alakja, nagysága a különböző kultúrákban változó. Az európai kultúrkörben általában azt tartjuk optimálisnak, amikor a mellbőség csaknem akkora, mint a csipőbőség. Arra törekszünk, hogy az ennél kisebb mellek nagyobbítása során ezek az arányok valósuljanak meg (természetesen a páciens igényeit figyelembe véve). A beültetés több irányból történhet, különböző rétegek közé, a végleges eredmény eléréséig sportmelltartó használata szükséges. 

A konzultáció során a hölgyek kérdéseiből kiderül, hogy központi szerepet vélnek tulajdonítani az ” izom alatti, izom feletti ” kérdésnek. Nem az!!! Az interneten burjánzó állítás, miszerint izom alá kell helyezni az implantátumot, HIBÁS! Van amikor oda lehet, többnyire viszont nem az a megfelelő műtéti megoldás. Mindig személyre szabottan, megfelelő szakmai szempontok szerint kell megítélni ezt a kérdést.

Az implantátum fajtájának  és méretének kiválasztása a sebésszel folytatott személyes konzultáció eredménye. A mellimplantátumot rugalmasságánál fogva viszonylag kis metszésen (3-5 cm) keresztül lehet bejuttatni végleges helyére. Esztétikailag  nem okoz már problémát, mert a metszést úgy helyezik el, hogy szinte alig észrevehető legyen. Az implantátum beültetési ideje kb. 1-1,5 órás, többnyire altatásban varratszedés a mellműtétet követő 7-14ik napon lehetséges.

Fontos! Kizárólag kiváló, garanciát nyújtó, nagy hagyományokkal rendelkező implantátum gyártót válasszon! Polytech protézisek a legmagasabb minőségi követelményeknek tesznek eleget, és élete végéig tartó garanciát kap a zárójelentéssen szereplő garanciajeggyel igazolva. 

Általánosságban elmondható a műtétekről, hogy a gondos utókezelés rendkívül fontos. A műtétek egy részénél antibiotikus profilaxist alkalmazunk és megfelelő véralvadásgátló szer adásával antithrombotikus profilaxist. A műtét utáni sebkezelés fontos eleme a pontosan meghatározott kötéscserék rendje, a műtéti seb megóvása víztől, fizikai behatásoktól. Mindenkinek minden esetben személyre szabottan.

Pontos és részletes felvilágosítást adunk a műtét várható eredményéről, műtéti módszerről, várható szövődményekről illetve a műtéti elő- és utókezelésről.