Orrplasztika

Az orrplasztika az orr külső esztétikai megjelenésén változtató műtét. 18 éves kor után végezhető, mivel ekkor zárul le az orr növekedése, alakváltozása. A műtét az orr porcos és csontos vázának megváltoztatásából áll, zömében láthatatlan hegekkel, amely az orrnyílásokban vezetett műtéti metszésekkel jár. Gyakorlatilag mindig altatásban végezzük. A műtét után egy-két napig orrtampon illetve a csontos váz megváltoztatása esetén kis gipszsín viselése elkerülhetetlen. A kialakult bevérzés nagyfokú nem lehet, egy- két hét alatt felszívódik. Egy nap kórházi ápolást igényel a műtét. Varratszedés felszívódó varratok esetén nem szügséges. 

Általánosságban elmondható a műtétekről, hogy a gondos utókezelés rendkívül fontos. A műtétek egy részénél antibiotikus profilaxist alkalmazunk és megfelelő véralvadásgátló szer adásával antithrombotikus profilaxist. A műtét utáni sebkezelés fontos eleme a pontosan meghatározott kötéscserék rendje, a műtéti seb megóvása víztől, fizikai behatásoktól. Mindenkinek minden esetben személyre szabottan.

Pontos és részletes felvilágosítást adunk a műtét várható eredményéről, műtéti módszerről, várható szövődményekről illetve a műtéti elő- és utókezelésről.