Ráncfeltöltés

Egy bizonyos fokig az arcfiatalítás tartás és maradandó, javít az arc ernyedtségén és petyhüdtségén, de vannak ráncok, melyeket nem tehet eltávolítani sebészi be-avatkozással. A kor előrehaladtával a ráncok kezelésére a ráncfeltöltés a megfelelő kezelés, amelynek során, a bőrbe vagy a bőr alá speciális töltőanyagot juttatnak nagyon vékony tűvel. Nagyon látványos eredmény érhető el ezzel a technikával. Az arcon megjelenő ráncok kialakulásának egyik oka a bőrt mozgató mimikai izmok tartós összehúzódása. Ezek a ráncok jellemzően a homlokon, a szemöldökök között, illetve a szemkörnyéken helyezkednek el. A ráncfeltöltés akkor szükséges ha a páciens számára ez zavaró, a bemélyedések az arcot gondterheltté öregebbé teszik

Ráncfeltöltés során a zavaró ráncok alá fecskendezett töltőanyag a bőrt megemeli, ezáltal a ránc kisimul, tehát a hatás azonnali. Az injekciós kezelés az arc különböző területein alkalmazható, (ajakvastagítás, besüppedt hegek kiemelése, időskori finom függőleges ráncok). A kezelés időtartama területtől függően ’10-40 perc.

A ráncfeltöltés olyan feltöltő anyagokkal történik melyek nem okoznak mellékhatást, és a szervezet könnyen elfogadja azokat. 

Általánosságban elmondható a műtétekről, hogy a gondos utókezelés rendkívül fontos. A műtétek egy részénél antibiotikus profilaxist alkalmazunk és megfelelő véralvadásgátló szer adásával antithrombotikus profilaxist. A műtét utáni sebkezelés fontos eleme a pontosan meghatározott kötéscserék rendje, a műtéti seb megóvása víztől, fizikai behatásoktól. Mindenkinek minden esetben személyre szabottan.

Pontos és részletes felvilágosítást adunk a műtét várható eredményéről, műtéti módszerről, várható szövődményekről illetve a műtéti elő- és utókezelésről.