Szemhéjplasztika

Az esztétikai műtétek kiemelten fontos, látványos fajtája. Jóval több figyelmet érdemelne mint amekkora a gyakorisága. Az arcon a kor megítélésének a szem körüli terület a domináns zónája. Ez a zóna a „lélek tükre”, az érzelmek legkifejezőbb helye. Szemhéjkorrekciót, a fölösleges bőr eltávolítását már a XIX. század sebészei is végeztek. A kor előrehaladtával a szemhéjakban végbemenő változások nagyon szembeötlőek, és egy határon túl kozmetikumokkal már vajmi keveset lehet rajtuk javítani. A műtét jótékony esztétikai hatása hosszú évekre szól, szükség esetén tíz év múlva ismételhető.

A helyi érzéstelenítésben másfél óra alatt elvégezhető precíz kisműtétnek tartós, igen nagy esztétikai hatása van. A műtét utáni az arc visszanyeri fiatalosságát, kipihentebbnek látszik, a ráncok elsimulnak, nő a szemnyílás tágassága. A kérdés tehát ilyen egyszerű: kíván-e egy kis műtéttel 10-15 évet fiatalodni? Ha Igen, érdemes meg-fontolni a szemhéjplasztika lehetőségét. A műtétnek helyi és általános ellenjavallata lehet.

Általánosságban elmondható a műtétekről, hogy a gondos utókezelés rendkívül fontos. A műtétek egy részénél antibiotikus profilaxist alkalmazunk és megfelelő véralvadásgátló szer adásával antithrombotikus profilaxist. A műtét utáni sebkezelés fontos eleme a pontosan meghatározott kötéscserék rendje, a műtéti seb megóvása víztől, fizikai behatásoktól. Mindenkinek minden esetben személyre szabottan.

Pontos és részletes felvilágosítást adunk a műtét várható eredményéről, műtéti módszerről, várható szövődményekről illetve a műtéti elő- és utókezelésről.